M.V.O.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


Bakkerij van Leeuwen vindt het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan zowel lokale gemeenschappen als het globale milieu. De organisatie ondersteunt dertig lokale verenigingen én stichtingen die een belangrijke rol spelen in de regio.


Ook buiten de landsgrenzen draagt van Leeuwen bij aan een betere wereld.


Door Cycle For Plan te ondersteunen, strijdt de organisatie tegen het hoge percentage tienerzwangerschappen in Guatemala.


In het Najaar 2018 starten wij met de verkoop van speciaal Bananenbrood naar Oegandees recept.


Door middel van de opbrengsten willen wij samen met jou genoeg bij elkaar sparen om de opzet van een bakkerij in Oeganda bij elkaar te sparen!


Als grootgebruiker van energie ziet Bakkerij van Leeuwen het als zijn verantwoordelijkheid en plicht om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Het warme water is afkomstig uit de zonneboilers op het dak, restwarmte van de apparaten verwarmt de werkvloer én de groene- en organische afvalstromen hergebruikt de Groene Energiefabriek in Rijsenhout om de regio van duurzame producten en groene energie te voorzien.

 Oegandees Bananenbrood


Hartelijk Bedankt


Als U dit bananenbrood koopt bedanken we u voor U hulp.


ook namens Kituyi! Wie dat is? Kituyi is de bakker op de foto. zij verdient nu haar eigen geld met het bakken en verkopen van brood in haar dorp. Kituyi is opgeleid door Bake for Life in Oeganda. Door het aanleren van tradioneel vakmanschap kan Kituyi in haar eigen levensonderhoud voorzien. Zo kan zij een eerlijk bestaan opbouwen


Elk Bananenbrood helpt


Per verkocht bananenbrood is 50 cent voor de stichting Bake for Life. Elke cent helpt! Zo levert 30 verkochte bananenbroden al een weegschaal op. Verkopen we 300 Bananenbroden! Dan leiden we een gehandicapt persoon op tot zelfstandig bakker. Samen met jou willen we een kleine bakkerij in Oeganda realiseren.Dit is mogelijk bij 5500 bananenbroden!


Geniet van dit Bananenbrood, geef hem weg als cadeau, laat het je smaken.


Volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van de opbrengst.


https://www.facebook.com/bakkervanleeuwen/ 


Cycle for plan Guatemala 2019Cycle for Plan Guatemala 30 Januari t/m 9 februari 2019Van Leeuwen fiets mee in Guatemala! 7 dagen,450 kilometer fietsen, er worden projecten bezocht van Plan Nederland  Alle fietsers hebben vooraf minimaal €4.000 aan sponsorgeld opgehaald, waarmee ze het werk van Plan Nederland steunen in de strijd tegen tienerzwangerschappen in Guatemala. Onderweg bezoeken de deelnemers diverse Plan projecten om zo met eigen ogen het verschil dat deze projecten maken te zien.


Het wordt een onvergetelijke ervaring: in het prachtige Guatemala tijdens een sportieve en uitdagende fietstocht en doet tegelijkertijd iets goeds voor een ander; namelijk de meisjes in Guatemala.


Natuurlijk zijn we hard op zoek naar sponsoren om het sponsorgeld bij elkaar te brengen.


https://guatemala.cycleforplan.nl/actie/john-van-leeuwen


wilt u meer informatie over dit project stuur ons een mailtje


john@bakkerijvanleeuwen.nl
De strijd tegen tienerzwangerschappen


Cycle for Plan


Geef meisjes in Guatemala een betere toekomst
Ieder jaar bevallen twee miljoen meisjes in ontwikkelingslanden van hun eerste kind als ze nog geen 15 jaar oud zijn. Stoppen met school en trouwen is vaak de enige optie: weg is hun jeugd én toekomst!


 


Jonge moeders 


Guatemala is een prachtig land om in te fietsen, maar hulp is hard nodig: ruim zestig procent leeft in armoede. Armoede en een cultuur waarbij vrouwen en meisjes als minderwaardig worden gezien, dragen ertoe bij dat seksueel geweld veel voorkomt in Guatemala, met name in de inheemse gemeenschappen. Ruim 50 procent van de meisjes in inheemse gemeenschappen heeft voor haar twintigste een kind. Zwangerschap en bevalling op een te jonge leeftijd brengen enorme gezondheidsrisico’s met zich mee. Maar een zwangerschap is niet alleen een probleem voor hun gezondheid, meisjes worden hierdoor ook belemmerd in hun puberteit en hun kans op ontwikkeling. Jonge moeders stoppen vaak met school waardoor ze weinig kans maken op een betaalde baan. En zonder betaald werk, kunnen zij de armoedespiraal niet doorbreken.


 


Meer perspectief


Door een deelnemer van Cycle for Plan te steunen, kan Plan International Nederland strijden tegen tienerzwangerschappen. Dit doet Plan door meer perspectief te bieden op het gebied van onderwijs en werk. Ook zorgt Plan er voor dat meisjes seksuele voorlichting krijgen en meer weten over de gevolgen van een zwangerschap.Bakkerij van Leeuwen is een officieel geregisseerd stage bedrijf erkend door de SBBSBB werkt samen met diverse partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven aan optimale aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt. We hebben meerdere praktijkopleiders in het bedrijf waar er ook een aantal zijn gecertificeerd om examens af te nemen. Zodat we nou betrokken zijn met de scholen en om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden in zijn stageperiode die hij/zij bij ons loopt. We hebben de laatste jaren uit verschillende scholen leerlingen zoals:


• MBO Rijnland Leiden


• MBO Rijnland Gouda


• ROC Amsterdam


• KTS Voorhout


• Horizon Alphen aan den Rijn


• Hubertus & Berkhoff Amsterdam


• Molenduin Driehuis • KSH Hoofddorp


• Wellantcollege Aalsmeer


Dit zijn zo een aantal scholen waar de stage leerlingen vandaan komen. Elk jaar hebben we plek om deze nieuwe talenten de passie voor ons vak aan door te geven. De fijne kneepjes te leren hun creatieve brein aan het werk te zetten Wat hun dan met de handen weer kunnen vertalen naar heerlijke producten. Het is altijd weer mooi om te zien hoe deze leerlingen zich ontwikkelen. En belangrijk voor het vak dat de jeugd dit ambacht kan overnemen en doorzetten. 


Om de kwaliteit hoog te houden hebben we jaarlijks meerdere controles op diverse producten


deze worden steekproefsgewijs uit een van de winkels of uit de bakkerij gehaald.


Het NBC Nederlands Bakkerij Centrum draagt hier de zorg over.


Zij controleren de producten en geeft het voor meerdere onderdelen cijfers.


Aan de hand hiervan kunnen wij kleine aanpassingen doen om een nog beter product te maken.


Hierdoor weten we dat we goed bezig zijn en dat we allemaal achter onze producten kunnen staan.

Ambachtelijke Bakker van Leeuwen
Leimuiderdijk 275
2154 MP  BURGERVEEN

Heeft u vragen?
Stuur ons gerust een e-mail of bericht.

Uiterste besteltijd
Bestellingen voor morgen kunnen vandaag uiterlijk tot 23:59 geplaatst worden.

Veilig betalen
iDeal PayPal